Donnerstag, 16. September 2010

BODRUM

Bodrumun beyaz evlerini, o güzelim mas mavi denizini, bodrum kalesini hep televizyondan görüp
merak etmisimdir, ilk duragimiz didim/aydindan bodruma bir günlük tura katilip hertarafini karis karis
gezemesemde bodrum merkezi bir günde nekadar fethede bilinebilirse okadar gezmis durumdayim.

güzel bodrumdan bir kac kareler.....









Bodrum´dan önce ugradigimiz Milas pazarindan görüntüler, köylü kadinlarinin bahcelerinde yetistirmis
olduklari mis gibi yesillikler, taze peynirler, zeytinler, ve tabiki kokulariyla insani büyüleyen
taze baharatlar, benimde mutfagim icin alabildigim tek seydi... ama hepsindede gözüm kaldi diyebilirim.






artik gezmekten yorulan esim, bir karpuzcunun önünde durdugumuzda "kes abi bi karpuz´da yiyelim" demezmi... tabi abi´de sasirdi herkes karpuzu alip evine götürür..biz ise tümünü bitiremesekte oracikta yarim karpuzu yemistik

Dienstag, 7. September 2010

Siron


Siron icin Malzemeler:
3-4 taze yufka
2 tavuk but
sarimsakli yogurt
tereyag, kirmizibiber

Yapilisi:
yufkalari yarisina kadar sarin ortadan kesin, sonra 1.5 cm kalinliginda kücük kücük kesip tepsinizi bu sekilde doldurun ve firinda nar gibi kizartin, kizarmis yufkalariniz hasladiginiz tavuk suyu ile islatin. suyunu cektikten sonra bol sarimsakli yogurt üzerinede didiklediginiz tavuklari koyun, en son kirmizibiberle tereyagini eritip üzerine gezdirin.
NOT: sicak yenilecek

Montag, 6. September 2010

Merhaba Arkadaslar



merhaba arkadaslar... artik yeni blogumda ve yeni tariflerimle yine buradayim..
bircok kisiden blogumu güncellemedigim icin tepkiler alinca artik yine isin basina gecmis durumdayim.

bu sene iki kere tatile giderek, bir güzel dinlenmis olarak ve bol tatil resimleri ile geri döndüm ..insallah yavas yavas ekleyecegim bunlari.

simdi verecegim tarif türkiyeden sevgili görümcemin tarifi..

Acma icin malzemeler:
1 su bardagi ilik süt
1 su bardagi ilik su
1 yas maya
1 yumurta
2 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi seker
2 tatli kasigi tuz
aldigi kadar un

Yapilisi:
su ve sütün icinde mayayi eritin, eridikten sonra diger malzemeleri katin ve elinizle hafif karistirin, simdi yavas yavas unuda ekleyerek kulak memesi yumusakliginda bir hamur yogurun. 1 saat dinlendirdikten sonra mandalina büyüklügünde bezeler alin ve elle biraz actiktan sonra aralarina 1 tatli kasigi kadar tereyagi sürerek yuvarlayip dügümler atin. tepsinize dizip yarim saat daha mayalandirin ve üzerlerine dikkatlice yumurta sarilarini sürüp ister susam ister kasarpeyniri serpistirip 190 derecede kizarana kadar pisirin.