Donnerstag, 28. Oktober 2010

Alman pastasi (Berliner)




kücüklügümden bu zamanima kadar cok severek yedigim Berliner´leri artik evimde kendim yapiyorum...


Malzemeler:
3 kücük corba tasi un
yarim p. yas maya
1 cimdik tuz
2 p. vanilyasekeri
1 yumurta
yarim su bardaginin yarisi kadar siviyag
yarim su bardaginin yarisi kadar eritilmis margarin
1 su bardagi ilik su
1 cay bardagi ilik süt

Yapilisi:
ilik su ve süt genis bir kaba alinir maya icinde ertildikten sonra diger bütün malzemelerde eklenir, yavas yavas unu katip yumusak bir hamur yogurun. 1 saat kadar mayalandiktan sonra az un ile 1 cm kalinliginda acin. 1 su bardaginin agziyla yuvarlaklar kesin ve temiz bir bezin üstüne aldiktan sonra üzerini örtüp tekrar 45 dakika kadar mayalandirin. Hazir olan hamurlari iki tarafi kizarana kadar kizgin yagda kizartin. soguyan berlinerlerin icine sikma torbasinin ince agzi ile istediginiz marmelati sikabililirsiniz ( en cok cilek yada bögürtlen yakisiyor), ve iki tarafinada bol pudrasekeri eleyin.

Donnerstag, 21. Oktober 2010

PORTAKALLI KURABIYE


Portakallarin yeni ciktigi su zamanda bu nefis kurabiyeleri denemenizi tavsiye ederim...

Malzemeler:
200gr margarin
1 cay bardagi siviyag
3 yumurta
1 bucuk su bardagi seker
1 paket vanilya
1 portakal (siktiginiz suyu hamura kabugu disina)
1 paket kabartmatozu
aldigi kadar un

Yapilisi:
portakalkabugu haric önce unu sona birakarak bütün malzemeleri karistirin ve yavasca unuda ilave ederek yumusak bir kurabiye hamuru yogurun. Yogurdugunuz hamurdan ceviz büyüklügünde toplar yuvarlayarak portakalkabuguna batirip yagli kagit serilmis tepsiye dizin ve 180 derecede kizarana kadar pisirin.



Samstag, 16. Oktober 2010

TURSU ZAMANI


eger daha tursularinizi kurmadiysaniz, tazecik domates, biber ve salataliklari kacirmadan kislik tursularinizi hazirlayin. Ben bu sene salatalik, lahana ve domates tursularini kurdum....

Tursu kurmak icin temiz bidonlarinizin icine sebzelerinizi bastirarak yerlestirin, aralarina bol soyulmus sarimsak
disleri yerlestirin en üst kisima bir tutam maydanozda yerlestirdikten sonra birinci asama bitmistir. Ikinci bölümde bolca ocaga tuzlu su koyup kaynamaya birakin (tuzunu yavas yavas ekleyip tadina bakin, normalden biraz tuzlu olmasi gerekir). 5 litrelik bir bidona yarim cay bardagi sirke kafi geliyor, önce tursunuza sirkeyi sonra agzina kadar (tasmayacak sekilde) suyu bosaltin ve agzini sikica kapatin. Sonra uzun süre bekleteceginiz yere koyup dönmesini bekleyin.