Samstag, 29. Januar 2011

PATATESLI KIYMALI POGACA


Malzemeler:
4 su bardagi un
1 yas maya
1 cay bardagi siviyag
1 cay bardagi ilik süt
1 yumurta
1 tatli kasigi tuz
aldigi kadar ilik su
üzeri icin 1 yumurta sarisi ve bol susam

ic malzemesi:
3 haslanmis kücük patates
1 sogan
50 gr. kiyma
siviyag
tuz, karabiber

Yapilisi:
-unu genis bir kaba koyup ortasina cukur acin, mayayi ortasina koyup ilik sütü dökün, maya erimeye baslayinca diger malzemeleride ekleyip yavas yavas ilik su dökerek yumusak bir hamur yogurun ve mayalanmaya birakin.
-ici icin önce sogani hafif siviyagda kavurun ve kiymayi ekleyip onuda suyunu cekene kadar kavurun, kücük küp dogranmis veya rendelenmis patatesleride ekleyerek baharatini atip kenara sogumaya birakin.
-hamuru bezerlere bölün ve elinizle yuvarlayarak ic malzemeden yerlestirip birlestirin.
-tepsidede yarim saat bekledikten sonra yumurta sarisini ve bol susamini ekleyip 180 derecede üzeri kizarana kadar pisirin.
-oktay ustanin programinda görüp denedim.

Sonntag, 16. Januar 2011

Curry´li tavuk


Yeni Yila iyimi yoksa kötümü basladim bilemiyorum.. 2011´e az bir gün kala biri akrabamdan biride tanidigim iki insani kaybettik, mekanlarini cennet eyler Rabbim insallah. Daha sonra cocuklarim ve benim agir bir grip gecirdikten sonra yeni yeni kendimize geliyoruz diyebilirim...simdilerde sevindigim tek sey bir kac gün sonra 1 haftaligina bir Kayseri ziyareti..

Evde cok degisik yöntemlerde pisiridigim tavukgögsünün en sevdigimiz sekli bu curry´li tavuk kavurmasi.

Malzemeler:
300 gr tavuk gögsü
2 orta boy sogan
1 elma
1 yemek kasigi un
2 tatli kasigi curry
yarim bardak tavuk suyu yada sicak suyun icinde cok az eritilmis tavuk bulyon
yarim su bardagindan az krema
tuz karabiber

Yapilisi:
1. önce tavuklar dilediginiz sekil dogranir rengini degistirene kadar kavrulur
2. soganlari jülyen dograyin ve ekleyip biraz daha kavurun
3. elmayi dilimlere bölün ve kücük kücük dograyip onuda ekleyip bir 5 dakika daha kavurun
4. unu, curry´yi ekleyin ve karistirin
5. en son tavuk suyunun, kremayi, tuz ve karabiberinide zevkinize göre atarak son bir kez daha bir 5 dakika daha kavurun.

NOT: yanina makarna cok güzel yakisiyor