Donnerstag, 28. Oktober 2010

Alman pastasi (Berliner)




kücüklügümden bu zamanima kadar cok severek yedigim Berliner´leri artik evimde kendim yapiyorum...


Malzemeler:
3 kücük corba tasi un
yarim p. yas maya
1 cimdik tuz
2 p. vanilyasekeri
1 yumurta
yarim su bardaginin yarisi kadar siviyag
yarim su bardaginin yarisi kadar eritilmis margarin
1 su bardagi ilik su
1 cay bardagi ilik süt

Yapilisi:
ilik su ve süt genis bir kaba alinir maya icinde ertildikten sonra diger bütün malzemelerde eklenir, yavas yavas unu katip yumusak bir hamur yogurun. 1 saat kadar mayalandiktan sonra az un ile 1 cm kalinliginda acin. 1 su bardaginin agziyla yuvarlaklar kesin ve temiz bir bezin üstüne aldiktan sonra üzerini örtüp tekrar 45 dakika kadar mayalandirin. Hazir olan hamurlari iki tarafi kizarana kadar kizgin yagda kizartin. soguyan berlinerlerin icine sikma torbasinin ince agzi ile istediginiz marmelati sikabililirsiniz ( en cok cilek yada bögürtlen yakisiyor), ve iki tarafinada bol pudrasekeri eleyin.

1 Kommentar:

  1. merhaba hayırlı olsun yeni blogunuz sanırım ilk izleyiciniz benim inşallah uğurlu gelirim, ellerinize sağlık bu arada en sevdiğim lezzetlerden biridir.. sizi de beklerim efendim :) Sevgiler....

    AntwortenLöschen