Samstag, 16. Oktober 2010

TURSU ZAMANI


eger daha tursularinizi kurmadiysaniz, tazecik domates, biber ve salataliklari kacirmadan kislik tursularinizi hazirlayin. Ben bu sene salatalik, lahana ve domates tursularini kurdum....

Tursu kurmak icin temiz bidonlarinizin icine sebzelerinizi bastirarak yerlestirin, aralarina bol soyulmus sarimsak
disleri yerlestirin en üst kisima bir tutam maydanozda yerlestirdikten sonra birinci asama bitmistir. Ikinci bölümde bolca ocaga tuzlu su koyup kaynamaya birakin (tuzunu yavas yavas ekleyip tadina bakin, normalden biraz tuzlu olmasi gerekir). 5 litrelik bir bidona yarim cay bardagi sirke kafi geliyor, önce tursunuza sirkeyi sonra agzina kadar (tasmayacak sekilde) suyu bosaltin ve agzini sikica kapatin. Sonra uzun süre bekleteceginiz yere koyup dönmesini bekleyin.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen