Sonntag, 16. Januar 2011

Curry´li tavuk


Yeni Yila iyimi yoksa kötümü basladim bilemiyorum.. 2011´e az bir gün kala biri akrabamdan biride tanidigim iki insani kaybettik, mekanlarini cennet eyler Rabbim insallah. Daha sonra cocuklarim ve benim agir bir grip gecirdikten sonra yeni yeni kendimize geliyoruz diyebilirim...simdilerde sevindigim tek sey bir kac gün sonra 1 haftaligina bir Kayseri ziyareti..

Evde cok degisik yöntemlerde pisiridigim tavukgögsünün en sevdigimiz sekli bu curry´li tavuk kavurmasi.

Malzemeler:
300 gr tavuk gögsü
2 orta boy sogan
1 elma
1 yemek kasigi un
2 tatli kasigi curry
yarim bardak tavuk suyu yada sicak suyun icinde cok az eritilmis tavuk bulyon
yarim su bardagindan az krema
tuz karabiber

Yapilisi:
1. önce tavuklar dilediginiz sekil dogranir rengini degistirene kadar kavrulur
2. soganlari jülyen dograyin ve ekleyip biraz daha kavurun
3. elmayi dilimlere bölün ve kücük kücük dograyip onuda ekleyip bir 5 dakika daha kavurun
4. unu, curry´yi ekleyin ve karistirin
5. en son tavuk suyunun, kremayi, tuz ve karabiberinide zevkinize göre atarak son bir kez daha bir 5 dakika daha kavurun.

NOT: yanina makarna cok güzel yakisiyor

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen