Donnerstag, 16. Juni 2011

Gecen yazdan kalanlar....



bu sene taze sebze ve meyvelere yer acmak icin temizledigim buzlugumda gördügüm gecen seneden kalan kuru dolmalarimi doldurup pisirdim ve son kalan 1 poset visneleride yanina bir güzel kaynattim....


Dolmalar icin malzemeler:
100gr kadar kiyma
1 su bardagi yikanmis pirinc
2 ince dogranmis sogan
1 dis ezilmis sarimsak
bol maydanoz ve dereotu
siviyag, tuz, karabiber, kirmizibiber
1.5 yemek kasigi domatessalcasi
1 yemek kasigi bibersalcasi
15-20 tane kuru patlican, kabak evinizde ne varsa

1. önce dolmalariniz yikayin ve tuzlu suda 10-15 dakika kadar haslayin
2. bütün ic malzemeleri karistirin ve yarim su bardagi kaynar su ekleyip tekrar iyice harmanlayin
3. dolmalarin icini doldurup düdüklü tencerenize dizin üzerine 1.5 su bardagi kadar sicak su ve yarim cay bardagi kadar zeytinyagi gezdirin. üzerine 1 tabak kapatip pisirin, benim düdüklümde 5 dakika sonra altini kapatiyorum.

visne hosafi icin visnelerinizi yikayip tencereye alin dilediginiz kadar su ekleyip rengini iyice alana kadar 15-20 dakika kaynatin, sekerini damak zevkinize göre ayarlayip sogutun.

Keine Kommentare:

Kommentar veröffentlichen